NPC Kunskap: Missa inte vårens webbinarier!

Nu är vårens program klart och vi bjuder in till fem spännande webbinarier kring aktuella narkotikafrågor. Missa inte att lyssna till Alis berättelse om hur hans liv tog en ny vändning, varför viktiga aktörer som civilsamhällsorganisationer och bostadsbolag behöver inkluderas i det förebyggande arbetet, hur man kommunicerar med sin tonåring och vad som hänt med alla de utredningar som genomförts de senaste åren. Vi avslutar med att sammanfatta utvecklingen av narkotikapolitiken i Europa. Anmäl dig till vårens webbinarier redan nu via länkarna på respektive rubrik nedan:

 

Webbinarium 25 jan kl 15.00-16.00
Hej, jag heter Ali
Ali Reunanen har arbetat med artister och skådespelare från Stockholm till Hollywood. I mångas ögon levde han kanske ett framgångsrikt liv, men själv kände han sig aldrig riktigt lycklig. Efter en misslyckad narkotikaaffär blev han tagen av polisen och förd till häktet. Där existerade ingenting, förutom tiden. Tid att tänka, tid att känna, men framför allt: tid för bättring. För vad hade egentligen hänt? Hur blev det så här?

Medverkande: Farida al-Abani samtalar med Ali Reunanen om hans liv och hans bok ”Hej, jag heter Ali.”

Webbinarium 22 feb kl 15.00-16.00
Tillsammans för förändring
IOGT-NTO Föräldrar Tillsammans 2.0 fungerar som en brygga mellan föräldrar och andra samhällsaktörer kring frågor om barn och unga, med särskilt fokus på droger. Bostadsbolaget i Göteborg arbetar för att skapa en trygg miljö för alla boende i området. Båda är exempel på aktörer som behöver inkluderas i kommunernas lokala samverkan kring det förebyggande arbetet.

Medverkande: Dzemal Sabovic, utvecklingschef för social hållbarhet, Bostadsbolaget Göteborg samt Alexandra Green Tetschet, projekt- och kampanjledare IOGT-NTO Föräldrar Tillsammans 2.0

Webbinarium 21 mars kl 15.00-16.00
Nyfiken och lyhörd. Hur kommunicerar man med sin tonåring?
Att kommunicera med tonåringar kan vara en utmaning för föräldrar. Samtidigt som de rullar med ögonen, kan föräldrars frågor, regler och uppmuntran till samtal vara precis det ungdomar behöver för att göra kloka val i livet. Här berättar Sabina Kapetanovic om vikten av föräldra-barnkommunikation både för ungas substansbruk och för bibehållande av ett tryggt band mellan föräldrar och barn under tonåren.

Medverkande: Sabina Kapetanovic, docent i psykologi, Högskolan Väst.

Webbinarium 18 april kl 15.00-16.00
Efter utredningarna: Vad har hänt i lagstiftning och praxis?
Under de senaste åren har flera utredningar genomförts inom områden som rör socialtjänsten, samsjuklighet och narkotika. Men vad har hänt sedan dessa utredningar presenterades? Har det skett några förändringar i lagstiftningen och praxis? Vi lyfter aktuella utredningar och vilka förslag som faktiskt har genomförts.

Webbinarium 16 maj kl 15.00-16.00
Europas narkotikapolitik – om beslut och konsekvenser
Den europeiska narkotikapolitiken står inför en brytpunkt. Olika länder tar beslut som pekar åt skilda håll, och både FN:s narkotikakonventioner och EU:s överenskommelser utmanas. Utifrån utvecklingen i Tyskland gör vi nedstamp i ett antal länder för att skapa en bild av pågående förändringar och vilka konsekvenser de kan få för det enskilda landet och Europa i stort.

Medverkande: Staffan Hübinette med flera medarbetare på NPC.

Posted in Aktuellt.